Njega ruku i nogu

Manikura

Riječ “manicure” dolazi od latinske riječi “manus” što znači ruka i riječi “cure “ koja označava njegu. Bojenje noktiju kao oznaka društvenog staleža bila je prisutna i u Kini, a jarke boje i dužina nokta označavali su pripadnost kraljevskoj obitelji. Kinezi su koristili lak u boji napravljen od kaučuka, bjelanjka, želatine i pčelinjeg voska, koji je tijekom noći postao crvene boje.

Manikura je tretman koji omogućava da Vaši nokti izgledaju uredno, zdravo i njegovano. Kako bi dobili profinjeniji izgled noktiju tu je lakiranje u raznim bojama kojim Vaši nokti još više dolaze do izražaja.

Sigurno ste primijetili kako se posljednjih godina sve više žena odlučuje za trajni lak na noktima. Trajna manikura doista je kao stvorena za sve žene u pokretu, koje su stalno u žurbi i nemaju vremena stalno lakirati, pa svakih nekoliko dana popravljati lak na noktima.

IBX

Pomaže prirodni rast noktiju tako što jača tanke, ekstremno elastične nokte i sanira nepravilnosti. Tretman ima produljeno djelovanje na prirodni nokat te proizvod nije potrebno uklanjati. Potiče rast i sprečava daljnje ljuštenje.

Ove dobrobiti čine IBX idealnim dodatkom i trajnom laku. Svaki nokat koji je duže vrijeme pokriven nakon uklanjanja pokrova oslabljuje. Rezulatati se vide odmah nakon par tretmana i povratne informacije su više nego pozitivne: konačni rezultat su zdraviji nokti i povećana dugotrajnost trajnog laka!

Japanska manikura

Prije četiri stotine godina su dame iz japanskog plemstva otkrile tajnu manikure koja je dala svoje nokte u osjetljivi sjaj s rijetkim ružičastim biserom. Danas,ćemo mi posuditi tajne  od tih davnih ljepota. P.Shine uvodi novi jedinstveni proces, manikura koji daje isti legendarni sjaj, rumenilo i snagu za nokte, naravno, i bez sintetičkih kemikalija. Temelji se jednostavno na multivitaminskom vosku i sjajem u prahu, japanska manikura pruža prirodan način za čuvanje noktiju uz zdravi i lijepi izgled s dugotrajnim prirodnim sjajem.Sa izuzetno hranjivim i prirodnim tvarima, bez umjetnih boja (Vitamin A, E, H, provitamin B5, keratin, dijatomejska zemlja, pčelinji vosak, lanolin) njeguje prirodne nokte dajući im zdrav i sjajan izgled.

Pedikura

Stopala su najopterećeniji dio ljudskog tijela i zato im je potrebna posebna njega, a pedikura je tretman koji Vaša stopala čini ljepšim, a nogama daje osjećaj lakoće. Osnovna zadaća pedikiranja je zaštita stopala i noktiju i sprečavanje traumatskih promjena na njima. U ljetnim danima ima i posebnu estetsku funkciju kada su nokti i peta otkriveni. Postoje 3 vrste pedikura : 

  • ESTETSKA - obrada stopala raznim kupkama i kremama te lakiranje
  • KLASIČNA - obrada stopala kupkama, kremama, skraćivanje noktiju i obrada zadebljale kože stopala
  • MEDICINSKA - tretiranje zdrastvenih problema i promjene na koži stopala i noktima.

Medicinska pedikura koju i osobno radim – rješava probleme zadebljane i raspucane kože, žuljeve, natiske na stopalu, rješava problematiku uraslog nokta i oporavak nokta od gljivične infekcije, problem kurjih očiju i pomaže kod problema deformiranog rasta noktiju.
Medicinski pediker obavlja prvo pregled stopala i razgovara o poteškoćama. Sav pribor koji pediker koristi mora biti sterilan (alat se sterilizira u aparatu vrućim zrakom – Autoklav) ili mora biti jednokratne uporabe, obavezno se koriste jednokratne rukavice i pediker mora imati masku, kadica u kojoj klijent umače noge, mora biti dezinficirana. Ovo su vrlo važna pravila i kada se odlučite za pedikuru u kozmetičkom salonu, provjerite da li je sve u skladu s osnovnim higijenskim uvjetima.

Ono što možete osobno napraviti za njegu stopala je nositi udobnu obuću koja ne stvara pritisak (najčešći krivac za stvaranje kurjih očiju i natisaka) i ne nositi zatvorenu obuću na bosu nogu. Nakon tuširanja pazite da prostor između prstiju dobro posušite( time smanjujete rizik od gljivičnih infekcija) i svakako mažite kožu stopala kremama.

Pedikura ili njega stopala je potreba svakog čovjeka, kako žena tako i muškaraca, jer njegovana stopala su ujedno i znak cjelokupno njegovanog tijela.

Podofix kopča

U današnje vrijeme sve više ljudi ima problema s uraslim noktima.

Koristeći tehniku moderne stomatologije ( iste niti se koriste pri izradi zubnih aparatića),možemo ispraviti deformirane nokte bez kirurškog zahvata.ZAŠTITA OD ALERGIJE NA METAL-metalna nit je obložena plastikom i djeluje bez dodira na nokat.

© 2018 ZP TIME4ME d.o.o.

Developed by : APLIKACIJE.HR

X